Elhuyar zientziaren komunikazioa

Izozkiak ahoan goxoago

2003/09/01 Elhuyar Zientzia Iturria: Elhuyar aldizkaria

CEIT zentro teknologikoak, izozkiak ahorako goxoagoak izan daitezen, izotz-partikulen fluidotasuna hobetzeko ikerketa bat jarri du abian. Ikerketa horri esker, izotz-partikula txikiek tenperatura hotzenetan zer portaera duten aztertuko dute ikertzaileek.

Hain zuzen ere, ikerketaren helburua izotz-partikulen tamaina mugatzea da; izan ere, prozesu industrialetan izotz-partikulek tamaina handia har dezakete eta, hori gertatzen denean, izozkiaren testura ez da hain atsegina izaten. Hori dela eta, izozkien iraungipen-data partikulen garapenaren arabera ezartzen da, ezin baita ziurtatu izozkia krematsua izango denik denbora luzez.

Proiektuak hiru urteko iraupena izango du, eta, CEITeko ikertzaileekin batera, Ingalaterrako Unilever enpresako zientzialariek ere parte hartuko dute.

Gehitu iruzkin bat

Saioa hasi iruzkinak uzteko.

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Eduki gehiago

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia