Un altre elefant?

1997/09/01 Elhuyar Zientzia Iturria: Elhuyar aldizkaria

L'elefant de Sabana (Loxodonta africana) no és l'únic que viu a Àfrica. De fet, l'elefant de la selva també viu en el mateix continent. Aquesta última és més petita, fina i d'orella més arrodonida i difícilment visible. Dieta similar a les goril·les (fruits, baies, etc.). menja) i els mascles normalment viuen solos.

L'elefant de la sabana i la selva són els elefants que viuen a Àfrica. Sí, en això no hi ha dubte, són elefants. Però R. Com diu Barnes, poden ser espècies diferents i, per descomptat, no totes coincideixen.

Fins al moment la gent no s'ha preocupat molt d'això, però Richar Barnes, de la Universitat de Sant Diego a Califòrnia, ha suggerit que l'anàlisi d'ADN pot fer que les dues varietats d'elefant siguin espècies totalment diferents. Però Pierre Pfeffer, del Museu d'Història Natural de París, és tot el contrari. Segons aquest científic expert en mamífers, els elefants de la sabana i els de la selva poden fecundar-se i tenir descendents. Per tant, en cap cas es pot parlar de dues espècies.

Segons Pfeffer, la consideració de dues espècies faria obrir el mercat de l'ivori. De fet, si l'elefant de la selva es considera una espècie diferent, podrà ser capturat, ja que la prohibició només protegeix a l'elefant de la sabana.