Ur zikinak aprobetxatuz
1994/06/01 Elhuyar Zientzia Iturria: Elhuyar aldizkaria
![](images/A84019.jpg)
Elikadurarako proteinatan aberats den produktua atera nahi du Japoniako Okayama-ko zientzilari-talde batek tratatu gabeko ur zikinetatik.
Japoniako Okayama-n, zientzilari-talde bat tratatu gabeko ur zikinak (estoldakoak) aprobetxatzeko gogor ari da lanean. Elikadurarako proteinatan aberats den produktua atera nahi dute hortik. Sinestekoa ez bada ere, egitura, zapore eta usaina idi-txuletak bezalakoa izango duena lortu nahi dute.
Arduradun batek adierazi duenez, gorputzetik ateratzen dena birziklatu eta berriz ere bertara itzultzeko modukoa dela frogatu nahi dute.
![](https://elia.eus/static/elhuyar/img/elia_RGB.png)
eu es fr en ca gl
Gai honi buruzko eduki gehiago
Elhuyarrek garatutako teknologia