Elhuyar zientziaren komunikazioa

Eusko labela

1993/05/01 Elhuyar Zientzia Iturria: Elhuyar aldizkaria

Europara sartu ginenetik produkzio-ohiturak aldatzen edo aldarazten ari dira leku askotan. Aurten jada, ia merkatu librea dugu eta nekazaritza zein industrian eragina nabaria da.

Konpetentzia gero eta handiagoa denez, zenbait produkzio-sistemak desagertzeko bidea edo birmoldatzeko bidea hartu beharko du. Oro har, ugari produzitzen diren gaiak ezingo ditugu gehiago produzitu, gure enpresa-egiturak dituen funtzionamendu-kostuak Europan dauden antzeko beste enpresenak baino handiagoak izango direlako.

Euskal ekonomiari geratzen zaion irtenbideetako bat, masifikaziotik ihes egitea da. Testuinguru horretan ulertu behar da Eusko Jaurlaritzak sortutako “Elikadura-kalitatearen eusko labela”. Etiketa honen bidez bi helburu lortu nahi dira. Batetik, produkziogileen lana babestu nahi da, kontsumitzaileenganaino produktuen kalitatea eta jatorria helaraziz. Bestetik, produktuen kalitatea kontrolatu nahi da, hasieratik bukaeraraino, inor ere faltsukeriatan ibil ez dadin.

Etiketa honen ikurra kalitate hitzaren “K” letra da eta jadanik, gutxienez bi produktuk, hots, Euskal Herriko arkumeak eta Arabako patatak eskuratu dute aipatu etiketa.

Gehitu iruzkin bat

Saioa hasi iruzkinak uzteko.

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Eduki gehiago

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia