Dietetika/Elikagaiak

Sustrai 04: Amaia Lasagabaster eta fagoak

Sustrai

2022/12/01 Antibiotikoek mesedea egin diote gizarteari, baina luzaroan hartuta arazoak ere sortu dituzte. Horregatik, adituak gaixotasun …
Sustrai 03: Gontzal Mugaburu eta intoxikazioak

Sustrai

2022/11/30 Elikagaiak, oro har, seguruak dira gure inguruan, euskal gizartean, Bai kalitatez, bai eta industria praktikari …
Uhin ultramoreak eta Sustrai, Elhuyarren podcast berriak

2022/11/17 Elhuyarrek bi podcast argitaratu ditu berriki: Uhin ultramoreak zientzia-podcast feminista, eta Sustrai, elikagaiei buruzkoa. Uhin …
Sustrai #01 - Arantza Madariaga eta elikagaien xahuketa

Sustrai

2022/11/15 Podcastaren honetan, elikagaien munduan murgilduko gaitu Guillermo Roa, Elhuyar-eko zientzia dibulgatzaileak. Lurretik, edo itsasotik edo, …
Ekosfera (2022-10-26)

Ekosfera

2022/10/26 III. denboraldiaren 7. saioa: Akuasfera. Akuakultura zer eta zertarako.
Ekosfera - Akuakultura, zer eta zertarako

Ekosfera

2022/10/26 Akusfera deituko diogun atalaren lehen saioa egin dugu gaur Kardala Institutuko Nadia Conlledo Gorrotxategi eta …
Bihar, bazkaltzeko, mikroalgak

Teknopolis

2022/10/01 Asteasun mikroalgak helburu komertzialekin hazteko lehen proiektua sortu dute, elkarlanean, Algaloop start-up-ak eta EHUko Kultibatutako …
Etorkizuneko 50 elikagaiak

Teknopolis

2022/10/01 "Etorkizuneko 50 elikagaiak" txostenak munduko elikadura-eredu iraunkorragoa sustatzen lagunduko luketen 50 jakiren kontsumoa gomendatzen du. …
Laborategiko haragia

Teknopolis

2022/10/01 Adituek diote etorkizunean ezinezkoa izango dela gaur egun kontsumitzen dugun adina haragi jatea. Cell food …
Osasungarri jan eta jasangarri jan

Teknopolis

2022/10/01 Itziar Eseberri Barace nutrizioan aditua da, UPV/EHUko irakaslea eta Carlos III. Institutuko ikertzailea. Gaur jaten …
Elikagaiak zaindu lurra zaintzeko

Teknopolis

2022/10/01 Etorkizuneko elikadura nolakoa izango den jakiteko, funtsezkoa da lurrari eta animaliei begiratzea; nekazaritzari eta abeltzaintzari. …
Gastronomia etorkizunera begira

Teknopolis

2022/10/01 BCC Innovation Basque Culinary Center-eko zentro teknologikoa da, eta gastronomian espezializatutako munduko lehena. Besteak beste, …
Ekosfera - Kardala institutua eta akuakultura

Ekosfera

2022/09/21 Kardala institutuan izan gara bisitan, Mutrikun. Lanbide heziketako zentroa da, eta akuakultura irakasten da bertan. …
Goseteek eta izurriek bultzatu zuten laktosarekiko tolerantzia Europan

Elhuyar aldizkaria

2022/08/17 Pertsona heldu askok ez dute galdu laktosa digeritzeko ahalmena; bereziki, Europan. Aldaketa genetikoen ondorioz, heldu …
Obesitateak epidemia-izaera hartu du Europan

Elhuyar aldizkaria

2022/05/04 Osasunaren Mundu Erakundearen (OME) azken txostenak Europako obesitateari buruzko datuak eman ditu. Epidemia izaera hartu …