Dietetika/Elikagaiak

Digestio onaren mitoak

Teknopolis

2019/12/21 Ospatzeko, jan egiten dugu, asko gainera. Baita edan ere; jakina da hori. Ospakizun askoko garai ...
Sukaldera iritsi dira algak

Teknopolis

2019/10/12 Algak, ozeanoak eta ia edozein ur-ingurune kolonizatu dituzten bizidunak, sukaldera ere iritsi dira. Hasieran janari ...
Korrokoiak bazkaltzeko

Teknopolis

2019/10/12 Jan al duzu inoiz korrokoirik? Probatu al duzu bere zaporea? Denok uste dugunaren kontra, urte ...
Lupulua: garagardoaren ukitu magikoa

Teknopolis

2019/09/28 Lupulu landarearen lorearen barruan dagoen hauts horia, lupulina, da garagardoen arteko aldea markatzen duena. Euskal ...
Akordio on bat legamiarekin

Teknopolis

2019/09/28 Oso aspaldiko akordio bat da: guk azukrea eman legamia bati, eta legamiak garagardoa itzuliko digu. ...
Betiko garagardoaren errezeta berria

Teknopolis

2019/09/28 Igor Oyarbide Beasaindarrak Madrilen egiten du lan, Mahou-San Miguel enpresako I+G sailean. Garagardo berriak diseinatzen ...
Gordinetik kozinatutakora

Teknopolis

2019/06/22 Beroak garrantzi oso handia du sukaldean. Historiaurrean hasi zen gizakia janaria berotzen, eta, beraz, aldaketak ...
Sukaldeko teknologiak

Teknopolis

2019/06/22 Egosketako etxetresnen marka handi askoren produktuen tripetan Euskal Herrian egindako osagai teknologikoak daude. Garaia parke ...
Glutenik jan gabe zeliakia identifikatzeko biomarkatzaile berria

Elhuyar Zientzia Elhuyar aldizkaria

2019/06/10 EHUko eta BioCruceseko ikertzaile batzuek gaixotasun zeliakoa diagnostikatzeko biomarkatzaile berri bat aurkitu dute, glutenik gabeko ...