Elhuyar zientziaren komunikazioa

Dietetika/Elikagaiak bideoak

Frutak eta barazkiak eskolara doaz

2017/12/16

UPV/EHUko Bittor Rodriguez ikertzaileak eta bere taldeak NAOS Estrategia saria irabazi dute frutak eta barazkiak jatea umeengan sustatzeko proiektu batengatik.

Haur goiztiarrentzako esne solidarioa

2017/12/16

EAEn abiatu berri den Ama Esnearen Bankuak dagoeneko 30 emaile ditu, eta beste 80 emakume itxaron-zerrendan daude. Izan ere, ebidentzia zientifiko ugari dago ama-esneak haur goiztiarrentzako dituen onurez, eta kasu askotan, haien amek oraindik ez dute behar adina esne sortzen.

Animazioa: Pozoia dosiaren arabera

2017/12/16

Gezurra badirudi ere, sagarrak pozoiak ditu bere osagaietan. Hazietan duen molekula batek zianuroa askatzen du, eta pulpan duen beste batek metanola, itsutasuna eragiten duena. Baina zenbat sagar jan behar dira pozoitzeko? Kiloak eta kiloak epe labur batean. Eta ez da elikagaietan adibide bakarra.

2100ean ere, babarrun-jana

2017/12/09

Nolakoak izango dira Euskal Herriko nekazaritza-paisaiak 2100en? Zer jango dute etorkizuneko euskaldunek? EHUko ikertzaile talde-bat lanean ari da bertako babarrun-barietateak etorkizunera egokitzen laguntzeko, zehazki, lehorteei aurre egiteko, hori izango baita klima-aldaketaren ondorioetako bat. Barietate erresistenteenen bila ari dira.

Glutena eskuetan

2017/04/01

Glutena, jateaz gain, usaindu eta ukitu ere egin daiteke. UPV/EHUko Farmazia Fakultatean tailerrak ematen dituzte elikagaien osagai hori gertu-gertutik ezagutzeko.

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia