Elhuyar zientziaren komunikazioa

Dietetika/Elikagaiak

Genetika aurreratua txakolina hobetzeko

2017/02/18

Ardoaren ezaugarrietan eragina du mahastiaren lurrak. Lurrean dauden mikroorganismoak dira horren erantzule. Mikroorganismo horiek identifikatzeko proiektu bat ezagutuko dugu, teknika berri bat darabilena, gainera.

Behar al dira elikagai funtzionalak?

2016/12/26

Teknopolis saioan erantzuna eman diote galdera horri erreportaje baten bitartez. Behar al da berezko kaltzioa baino gehiago duen esnerik gure dietan? Edo omega-3 gehigarririk? erantzun ezezkoa da, pertsona osasuntsu eta normal bati buruz ari baldin bagara. Dietak ematen du eman beharreko guztia. Inma Alvarezek kontatu digu hori.

Kafearen kimika

2016/12/17

Cafés Baqué bisitatu dugu, kafearen atzean dagoen zientziaren bila.

Kafea edo tea?

2016/12/17

Bi edariak oso sartuta daude gure ohituretan, biek tradizio zaharra dutelako Europan, eta biek eskaintzen digute substantzia estimulatzaile bera: kafeina.

Elikagai funtzionalak, beharrezko?

2016/12/17

Gero eta gehiago dira saltokietan eskaintzen zaizkigun elikagai aberastuak. Antza, gizakiak behar dituen elementu guztiak dituzte eta eskaera eskaintza bezain bat handitu da. Baina elikagai horiek eskaintzen dutena elikagai normalen bidez eskuratzea posible da, eta askotan, kantitate handiagotan.

Harpidetu gai honen RSSra

Gaiak

Ikusi beste gai batzuk

Mota

Iragazi formatuaren arabera

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia