Elhuyar zientziaren komunikazioa

Dietetika/Elikagaiak

Ardo-adreiluak Al Caponeren garaian

2016/07/05

Estatu Batuetako Lege Lehorrak ez zuen alkohola edatea debekatzen. Debekatzen zuen alkohola ekoiztea, garraiatzea eta saltzea. Horregatik, ardoaren industriakoek ardo-adreiluak saltzen zituzten, ardorik gabeko mahats-zuku deshidratatu-puskak, norberak etxean ardo egin zezala. Dena, erabat legala.

Haragiaren mitoa

2016/07/05

Harold McGee erreferente bat da sukaldaritzaren zinetziaren munduan. Hark azaltzen du liburu batean errezeta-liburuetan orokorra den haragiari buruzko azalpen oker bat: haragia txigortzean, kanpoko azala erabat ixten zaiola eta okelaren zukua barruan harrapatuta geratzen dela. Hori gezurra da, dio McGeek.

Zer jango dugu etorkizunean?

2016/06/25

Nafarroako Unibertsitate Publikoak IS­ FOOD izeneko ikerketa-zentro bat zabaldu du elikagai berri eta osasuntsuak garatzeko helburuarekin.

Lekaleetatik plastikora

2016/03/12

Lekaleen kontserbak egiterakoan baztertzen diren hondakinak aprobetxatu eta berrerabiltzea lortu dute.

Gatzura ez da hondakina

2016/03/12

Gaztaren elaborazio prozesuan sortzen den azpiproduktu nagusia, hau da, gazura da Gaxuraren lehengaia.

Harpidetu gai honen RSSra

Gaiak

Ikusi beste gai batzuk

Mota

Iragazi formatuaren arabera

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia