Elhuyar zientziaren komunikazioa

Dietetika/Elikagaiak

Sagardoa: sagarren sekretua

2018/02/17

Antzinatik dago Euskal Herrian sagardoa baserrietan ekoizteko ohitura, baina gaur egun, ofizio bihurtu da eta sektore profesionalek, urratsak eman dituzte kalitatezko sagardoa ekoizteko. Hala ere, urtero gauzak berdin egin arren, ez da beti emaitza berdina lortzen. Arrazoietako bat sagarren nahasketa da. Euskal Herriko Unibertsitatean tesi oso bat garatu dute, sagar-mota ...

Edari energetikoak, kaltegarriak osasunerako

2018/01/18

Waterlooko Unibertsitateko (Kanada) ikerketa batek erakutsi du edari energetikoak kontsumitzen dituzen gazteen % 55,4k ondorio kaltegarriak izan dituztela edarion ondorioz, batez ere, loezina, eta bihotz-taupadak azkartzea. Ikerketaren berri eman du Elhuyarreko Ana Galarragak Euskadi Iirratiko Mezularia  saioan. 

Animazioa: Pozoia dosiaren arabera

2017/12/16

Gezurra badirudi ere, sagarrak pozoiak ditu bere osagaietan. Hazietan duen molekula batek zianuroa askatzen du, eta pulpan duen beste batek metanola, itsutasuna eragiten duena. Baina zenbat sagar jan behar dira pozoitzeko? Kiloak eta kiloak epe labur batean. Eta ez da elikagaietan adibide bakarra.

Frutak eta barazkiak eskolara doaz

2017/12/16

UPV/EHUko Bittor Rodriguez ikertzaileak eta bere taldeak NAOS Estrategia saria irabazi dute frutak eta barazkiak jatea umeengan sustatzeko proiektu batengatik.

Haur goiztiarrentzako esne solidarioa

2017/12/16

EAEn abiatu berri den Ama Esnearen Bankuak dagoeneko 30 emaile ditu, eta beste 80 emakume itxaron-zerrendan daude. Izan ere, ebidentzia zientifiko ugari dago ama-esneak haur goiztiarrentzako dituen onurez, eta kasu askotan, haien amek oraindik ez dute behar adina esne sortzen.

Harpidetu gai honen RSSra

Gaiak

Mota

Iragazi formatuaren arabera

Agenda

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia