Elhuyar zientziaren komunikazioa

Zientzia animazioak

Gordinetik kozinatutakora

2019/06/22

Beroak garrantzi oso handia du sukaldean. Historiaurrean hasi zen gizakia janaria berotzen, eta, beraz, aldaketak eragiten jakien substantzietan. Proteinak eta beste molekula asko puskatzen ditu, edo oxidatu. Eta erreakzio kimikoak abiarazten ditu janariaren barruan. Horren ondorioz, zaporeak aldatzen dira, eta zenbait kasuetan, janari gordinean duden toxinak desegiten dira. Egia da ...

Zuhaitzak, gizakiaren zerbitzura

2019/06/08

Zertarako balio dute zuhaitzek? Egia esan, bizidunak dira; ez dute “zerbaiterako balio”. Baina gizakiak, bai erabili egin ditu, ia denetarako. Oro har, egurra baliatu du gizakiak, material unibertsala baita. Adibidez, Euskal Herriko papergileek zuhaitzak baliatu dituzte egur asko denbora gutxian sortzeko. Horretarako, hainbat konifera-espezie probatu zituzten, ea egokiena zein zen, ...

Zientzia animatua: Jantzi perfektua

2019/04/13

Gaur egun ez da existitzen jantzi perfektua, arropaz aldatzeko beharrik sentiarazten ez duena, hotzari eta beroari aurre egiten diona, nahi denean kolorea aldatzen duena eta teknologia txertatuta daukana. Etorkizunean, agian, bai, telefono mugikorra bera integratuta duen jantzi bat izango dugu, eta bizi-konstanteak etengabe monitorizatzen duena. Eta imajinatzen ez ditugun abantaila ...

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia