Gatzaren harana

2011/06/19 Elhuyar Iturria: Teknopolis

Eguraldi ona, eta beroa gertu ditugu, eta tenperatura igoerarekin batera iritsi da aurtengo gatz-uzta biltzeko garaia. Lan horretan hasi dira dagoeneko Araban dagoen Añana haranean gazkinak. Tradizioko ogibidea da Añanan gazkinarena, baina urteetan galbidean egon da, izan ere, gatzagako azpiegiturak oso hondatuta zeuden eta horrek gatzaren ekoizpena izugarri kaltetzen zuen. Azken 10 urteetan, ordea, gatzaga berritzeko lanetan aritu dira buru-belarri Añanako Gatz Harana Fundazioakoak, eta baita lortu ere. Berritze lanetan hasi zirenetik, aurten bigarrengoz ekingo diote gatza ekoizteari. Eta itxuraz berrikuntzek on egin diote produktuari, izan ere, geroz eta gehiago dira Añanako gatzaren kalitate ona goraipatzen dutenak.

Transkripzioa ikusi

Gai honi buruzko eduki gehiago

Elhuyarrek garatutako teknologia