}

Sustrai

Sustrai 08: Naiara Rodriguez, ingurumen DNA itsasoan

Sustrai

2022/12/29 DNA molekulak informazio asko dauka, eta ez dago gure gorputzeko DNA bakarrik; inguruan bizidun asko …
Sustrai 07: Nerea Mandaluniz, artzaintza berreratzailea

Sustrai

2022/12/23 Askotan hitz egiten da lehen sektoreak kliman duen inpaktuaz. Abeltzaintza adibide nabarmena da. Baina, ez …
Sustrai 06: Javier Amezaga, doitasunezko nutrizioa

Sustrai

2022/12/22 Geroz eta gehiago zaintzen dugu zer jaten dugun, eta geroz eta gehiagotan aztertzen dugu jaten …
Sustrai 05: Nahia Gartzia, lurzoruaren osasuna

Sustrai

2022/12/21 Hankak asfaltotik atera, espaloitik jaitsi eta lurra bera zapaldu. Zapaltzen ari zaren hori lurzorua da, …
Sustrai 04: Amaia Lasagabaster, fagoak

Sustrai

2022/12/01 Antibiotikoek mesedea egin diote gizarteari, baina luzaroan hartuta arazoak ere sortu dituzte. Horregatik, adituak gaixotasun …
Sustrai 03: Gontzal Mugaburu, intoxikazioak

Sustrai

2022/11/30 Elikagaiak, oro har, seguruak dira gure inguruan, euskal gizartean, Bai kalitatez, bai eta industria praktikari …
Sustrai 02: Ana Aizpurua, mahastiak eta klima

Sustrai

2022/11/29 Klima-aldaketak asko eragiten die mahastiei. Landarearen zikloa azkartu egiten da, eta, horren ondorioz, ardogintza kaltetu …
Sustrai 01: Arantza Madariaga, elikagaien xahuketa

Sustrai

2022/11/15 Podcastaren honetan, elikagaien munduan murgilduko gaitu Guillermo Roa, Elhuyar-eko zientzia dibulgatzaileak. Lurretik, edo itsasotik edo, …