Elhuyar zientziaren komunikazioa

Dietetika/Elikagaiak bideoak

Apperitifa: Garaiko elikagaien agenda

2019/05/04

Tokian tokiko eta garaian garaiko elikagaiak kontsumitzeak dituen abantailak jakinak dira dagoeneko. Gaurko Apperitifean, produktu horiek hautatzen lagunduko diguten app-ak ekarri ditugu: Garaikoa, Etxalde eta Fruteriapp.

Entsaladak poltsan

2019/05/04

Entsalada egitea erraza da, baina egunean 300.000 egitea erloju baten zehaztasuna eskatzen duen zeregina da. Erronka teknologiko eta logistiko handia da hori, eta, are gehiago, kontuan hartzen badugu Milagroko Floretten instalazioetan ia 100 produktu desberdin egiten direla eta erreferentziak 400 direla. Negutegietatik ontziratzera arte entsaladaren bidea jarraituko dugu.

Ogia, nekazaritza baino lehenagokoa

2018/09/20

Duela 14.400 urte, gaur egun Jordania den eremuan, talo-itxurako ogia egiten zutela aurkitu dute Amaia Arranz Otaeguik eta kideek. Aurkikuntza horren berri eman eta haren garrantzia nabarmendu ditu Elhuyarreko Ana Galarraga Aiestaranek, Ahoz Aho saioan.

Alkohola, % 0 osasungarria

2018/06/09

Gizartean zabaldua dago alkohola neurrian edateak onurak ekartzen dizkiola osasunari. Ardo kopa bat ona omen da bihotzarentzat edo garagardoak propietate osasungarriak dituela. Egia ala gezurra? Joseba Zabala, osasun publikoan lan egiten duen medikuarengana jo dugu, zientziak alkoholari buruz argitaratu dituen ebidentzietan oinarrituta, jendartean hedatuak dauden alkoholari buruzko topikoei aurre egiteko.

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia