Elhuyar zientziaren komunikazioa

Kimika bideoak

Animazioa: Pozoia dosiaren arabera

2017/12/16

Gezurra badirudi ere, sagarrak pozoiak ditu bere osagaietan. Hazietan duen molekula batek zianuroa askatzen du, eta pulpan duen beste batek metanola, itsutasuna eragiten duena. Baina zenbat sagar jan behar dira pozoitzeko? Kiloak eta kiloak epe labur batean. Eta ez da elikagaietan adibide bakarra.

Atariko proba: Idoia Mugica, CFM-ko komunikazio-arduraduna

2017/12/02

Idoia Mugica kimikan doktorea da, eta Eureka! Zientzia Museoan lan egiten hasi zen komunikazio-arduradun gisa. Orain, Donostiako Materialen Fisikako Zentroan dabil han egiten duten ikerketa gizarteratzen.

Atariko Proba: Jon Mattin Matxain Beraza, kimikaria

2017/11/04

Txoni Matxain irakaslea eta ikertzailea da UPV/EHUko Kimika Fakultatean eta DIPCn. Politikan zientzialari gehiago behar direla dio, gauzak hobeto joan daitezen.

Kafearen kimika

2016/12/17

Cafés Baqué bisitatu dugu, kafearen atzean dagoen zientziaren bila.

Ura arraroa da

2016/11/12

Ohituta gaude ura likido-egoeran ikusten, edaten eta erabiltzen. Baina kimikaren ikuspuntutik, ura likido izatea oso arraroa da, oxigenoz eta hidrogenoz osatutako substantzia delako.

Saioa hasi

Erabiltzaile-izenik ez baduzu, eman izena

Pasahitza ahaztu zait

Jarraitu Zientzia.eus

Gehitu zure bloga

Zientzia app

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu zure nabigazio-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu cookie horien erabilera onartzen duzula. Onartu
Informazio gehiago
Babesleak

Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak (Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzak) diruz lagundua

Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila
Gipuzkoako Foru Aldundia